Visst är det härligt när man sätter vårens första tulpaner på köksbordet! Och tänk hur spännande det är att bli hembjuden till en date och ta med sig en bukett röda rosor! Minns du frihetskänslan när du gav fröken ett fång doftande syréner och sommarlovet stod för dörren?
Det är helt fascinerande att upptäcka vilken enorm variationsrikedom som finns i honung. På samma sätt som att varje blomma har sin egen färg, form och doft så har varje blomma sin egen honung med speciell smak och färg. Beroende på vilka växter bina hittar nära sin kupa blir varje honungsskörd unik.
Vi vill gärna dela med oss av dessa upplevelser genom att erbjuda ett stort sortiment av olika honungssorter. För att göra det lättare för dig att välja vilka sorter du vill prova har vi försökt att sätta ord på hur honungen smakar. (Det är inte det lättaste, så du får gärna återkoppla till oss om du känner andra smaker än dem som vi har uppfattat.)
Om du undrar varför den honung du ätit tidigare ofta smakat likadant så beror det på att många av de största honungsproducenterna blandar flera sorters honung, i samma proportioner varje gång, så att de alltid får samma smak, och kunden slipper överraskningar. Det tycker vi är att förstöra en stor det av nöjet. Tänk om alla blombuketter såg likadana ut …